- 4 steki z rekina
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 250 g makaronu spaghetti
- 100 ml oliwy
- sól i pieprz
- 1 mango
- 1 zielony ogórek
- po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej
- pół pęczka bazylii
- 1 łyżka soku z cytryny
- 50 ml oliwy
- sól i pieprz
Papryki i ogórka opłukaj. Papryki pokrój w paseczki i ogórka w pół plastry. Mango obierz ze skórki i pokrój w plastry z każdej strony owocu, aż dojdziesz do pestki. Paprykę, ogórka i mango wrzuć do miski dodaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz oraz opłukane listki bazylii i wszystko wymieszaj.
Steki rozmroź, osusz i solą i pieprzem. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź kiedy będzie al dente. Cebulę z czosnkiem obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej 50 ml oliwy i przesmaż na niej cebulę z czosnkiem do zeszklenia. dodaj makaron, smaż 3 do 4 minut i dopraw do smaku solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy rozłóż steki i smaż je po około 4 minuty z każdej strony. Podawaj z salsą i makaronem.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz