wtorek, 22 stycznia 2013

Camembert z żurawiną

Dziś na ruszt idzie Camembert. Niezbyt skomplikowane danie, może być podane jako przystawka bądź w większej ilości jako danie główne.

Składniki dla 2 osób:

  1. 1 camembert
  2. 2 jajka
  3. bułka tarta
  4. olej
  5. żurawina
Przygotowanie:

Camembert pokrój na osiem kawałków. Jajka roztrzep. Zanurz kawałki sera w roztrzepanych jajkach a potem w bułce, ponownie w jajkach i bułce. Jeśli nie posiadasz frytkownicy napełnij garnek olejem tak by kawałki sera mogły w nim pływać. Smaż  30 do 60 sekund. Usmażony camembert wyłóż na papierowy ręcznik by wsiąknął olej. Przełóż na talerzyk i dodaj żurawiny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz